Project - De Draverij Veendam

Project

I’M Architecten heeft een gebouw ontworpen voor mensen met een liefde voor Veendam op één van de mooiste plekken van de stad. De positie van De Draverij aan het Museumplein vroeg om een bijzonder uiterlijk die recht doet aan de waarde het plein. Het vanBeresteyn Theater is als inspiratie gebruikt voor de architectuur van het gebouw. De fraaie oranje steen en horizontale belijning van het gebouw is eveneens doorgezet in de Draverij. Hierdoor ontstaat er een verbinding met het theater en gaan de Draverij en het Beresteyn Theater fungeren als poortgebouwen van het Museumplein.

Met een van de 36 gasloze appartementen in De Draverij bent u qua isolatie, techniek en comfort volledig voorbereid op de toekomst.
De hoofdtoegang van het complex bevindt zich aan het Museumplein. Aan de achterkant heeft De Draverij een parkeerhof, waar voor ieder appartement een eigen parkeerplaats aanwezig is. Elk appartement heeft in de kelder ook een eigen afsluitbare berging voor o.a. fietsen.
Vanuit de centrale hal zijn de appartementen op de verdiepingen met trap en lift bereikbaar.

De appartementen variëren in woonoppervlak tussen de 83 en 90 m2. Elk appartement beschikt standaard over 2 slaapkamers De variërende grootte en positie van de balkons binnen hetzelfde woningtype zorgen voor een speels gevelbeeld.